Zaboravljena lozinka? Novi korisnik - Registracija

Pozdrav nepoznati blogeru, šta ima?

Facebook     Twitter

Blogeri.hr > Blog Tutorijali > Što je blog?

Što je blog?

Blog je kraći naziv od weblog (Internet dnevnik).

Što je blog?Što je blog zapravo? Blog je skraćenica od weblog što je Internet dnevnik. Iako je u svijetu blog na Internetu od davnih dana, na hrvatskoj sceni se pojavio tek u proljeće 2004. godine, kada je pokrenut prvi hrvatski blog servis nazvan MojBlog.hr. Kasnije, početkom svibnja nastaje i Blog.hr. Kako je broj blogova u hrvatskoj sve više rastao svoju priliku je vidio Bloger.hr s nekim novim mogućnostima.

Napraviti vlastiti blog i održavati ga može svatko tko ima računalo i pristup Internetu. Ne morate ništa znati o programiranju i web dizajniranju, samo trebate imati malo viška vremena i volje. Na svome blogu možete pisati o čemu god želite, o sportu, kulturi, računalima, možete napisati neko svoje mišljenje ili doživljaje sa nekog putovanja, šta ste danas radili i još mnogo toga.

Blog je u hrvatskoj sve popularniji i popularniji kao i u ostatku svijetu. Tome možemo zahvaliti pad interesa za masovne medije kao što su televizija, radio, novine.

Ukoliko još nemate svoj blog pročitajte članak ideje za blog i saznajte kako napraviti blog na nekom od hrvatskih blog servisa.

blog, weblog, internet dnevnik, blog servisi