Zaboravljena lozinka? Novi korisnik - Registracija

Pozdrav nepoznati blogeru, šta ima?

Facebook     Twitter

Blogeri.hr > Blog Tutorijali > Postavljanje glazbe na blog

Postavljanje glazbe na blog

Postavljanje audio sadržaja u pozadinu bloga.

Prije nego što počnem sa tutorijalom moram reći jednu jako važnu stvar: pazite što radite sa glazbom na blogu. Većina ljudi vjerovatno sluša glazbu na računalu u vrijeme surfanja na internetu tako da nije baš lijepo slušati dvije pjesme istovremeno. Ako već dodajete glazbu na blog stavite odmah na početku da je glazba isključena te da ju po mogućnosti posjetitelj može uključiti.

Traženje određene pjesme

Na stranici Divine-Music.net se nalazi veliki broj pjesama i uz svaku pjesmu je priložen kod koji možete kopirati na svoj blog. Da bi ste došli do željene pjesme izaberite u lijevoj navigaciji prvo slovo glazbenika. Klikom na neko slovo prikazat će Vam se pjesme i ispod svake pjesme ćete naći kod.

Upload pjesme

Imate neku pjesmu na hard disku koje nema na internetu? Onda Vam ostaje samo da ju uploadate na neki server. Za upload pjesme bih Vam preporučio slijedeća dva hostinga audio sadržaja: PutFile.com i Uploading.com Prvi zahtjeva registraciju dok na drugi možete odmah uploadati željenu pjesmu. Nakon uploada dobijete link do pjesme koji ubacite u HTML kod.

Postavljanje glazbe na blog

Kod koji ćete naći izgleda ovako: <p style="text-align: center;">
<embed src="link-do-pjesme" volume="50%" hidden="false" autostart="false" loop="true" height="70" width="40"></embed>
</p>
U src upisujete link do pjesme, volume je glasnoća (volumen) pjesme u postotcima, height i width su veličine prozora u kojem svira glazba. autostart služi za trenutno pokretanje pjesme kod otvaranja web stranice, stoga bih Vam preporučio da tu vrijednost ostavite na false.

Još jednom Vam moram reći: ako stavite glazbu na svoj blog vjerovatno Vas više nitko neće niti posjetiti jer glazba na nekom blogu ili stranici strašno iritira pogotovo ako već nešto slušate.

glazba, muzika